• Our solutions... your success!
Email: contact@brandhance.ro

Ce este link building si de ce ar trebui sa optezi pentru servicii link building?

Ce este link building si de ce ar trebui sa optezi pentru servicii link building?

Ce este link building si de ce ar trebui sa optezi pentru servicii link building?

Esti familiarizat cu termenul de linkbuilding? SEO si link building sunt in continua evolutie. Apar tehnici noi de creare de link building si noi tactici de optimizare a motoarelor de cautare care sunt tot mai apreciate de motoarele de cautare. Cel mai important lucru in zilele noastre este sa creezi linkuri de calitate. Care sunt cele mai cunoscute tehnici de link building? De ce ar trebui sa optezi pentru servicii link building? Vei afla chiar acum.

Primul pas in dezvoltarea unor strategii SEO eficiente este intelegerea ecosistemului de linkbuilding. Strategiile SEO din 2023 nu seamana deloc cu cele din 2018 de exemplu. Continutul valoros si linkurile de calitate inlocuiesc practicile ineficiente de acum cativa ani. Daca detii un site si doresti trafic din partea motoarelor de cautare trebuie sa te asiguri ca ai linkuri corecte de la site-uri relevante. Asta inseamna link building.

Ce este link building?

Pe Wikipedia link buildingul este definit in felul urmator: are ca scop cresterea numarului de linkuri hipertext care duc catre un site web, de pe site-uri a caror audienta corespunde cu cea a publicului tinta. Acest lucru se poate face prin schimb sau cumparare de linkuri. Scopul este acela de a imbunatati clasamentul in motoarele de cautare. Linkbuilding se refera la procesul de achizitionare de hyperlinkuri de al alte site-uri web spre platformele tale digitale. Aceste hyperlinkuri le permit utilizatorilor sa navigheze intre paginile web.

"Ce

Legaturile pot fi naturale sau artificiale. Desi, daca iti doresti ca acestea sa fie de calitate ar trebui sa fie doar naturale adica sa apara in mod spontan. Pe de alta parte, legaturile artificiale sunt create in mod ilegitim de cele mai multe opri. Google penalizeaza acest tip de link building.

De ce sa optezi pentru servicii linkbuilding?

Daca te intrebi de ce ar trebui sa optezi pentru servicii link building afla ca pe langa imbunatatirea pozitiei tale in clasamentul motoarelor de cautare, link building ofera o multime de alte avantaje pentru brandul tau.

Construirea de relatii. Principalul motiv pentru a apela la servicii linkbuilding este acela de a oferi o mai mare vizibilitate noului tau continut. Dar exista un motiv mai profund. Construirea de linkuri te poate ajuta sa construiesti relatii cu alte marci, cu alte branduri. Aceasta contribuie la crearea de retele pentru posibile actititati viitoare. Aceste relatii te pot ajuta sa construiesti relatii pe termen lung cu persoane cu influenta cheie din sectorul tau. Aceste relatii pot creste recunoasterea si veniturile pentru afacerea ta.

De asemenea…

Atragere de trafic de recomandare. Un link bun de la un site web popular si vizitat poate, de asemenea, sa creasca traficul. Daca site-ul web este relevant, este posibil ca si traficul sa fie relevant. In cele din urma, acest lucru ar putea imbunatati vanzarile. Prin urmare, valoarea unui link nu se masoara doar prin SEO ci si prin traficul pe care il ajuta sa creasca. Continutul publicat si linkurile corespunzatoare au un public specific. Exista o mare diferenta intre expunerea la o audienta mare si expunerea la o audienta mai mica, dar calificata. O audienta calificata este mult mai valoroasa decat una care nu are niciun interes pentru brandul tau. Daca ajungi la acest tip de public vei obtine public cu adevarat loial.

Construirea imaginii de marca. Optand pentru servicii link building vei reusi iti afirmi identitatea si valorile. Tehnicile de linkbuilding care implica crearea de continut de calitate evidentiaza personalitatea marcii. Daca creezi continut creativ vei fi vazut ca un brand proaspat si dinamic. Cu toate acestea, daca vrei continut bazat pe date din industrie vei fi asimilat unui brand bine stabilit in domeniu. Cunoasterea linkbuilding-ului te poate ajuta sa eviti acest tip de problema. SEO este important dar daca folosesti link building si in alte scopuri, este si mai bine.

Tehnici de link building

Odata ce am definit linkbuilding-ul, sa incepem sa dezvoltam strategia. Motoarele de cautare nu accepta orice cand vine vorba de link building. Unele tehnici functioneaza mai bine decat altele. Iata cateva dintre cele mai bune tehnici de linkbuilding:

  • Creeaza continut de calitate fara a te ingrijora prea tare de cantitate;
  • Actualizeaza continutul cu linkuri;
  • Converteste-ti mentiunile in backlink-uri;
  • Creeaza linkuri de calitate;
  • Publica invitatii;
  • Comunicate de presa;
  • Evita legaturile invalide;
  • Realizeaza infografice;
  • Lucreaza la linkurile interne.

Nu uita ca o strategie sanatoasa de link building se construieste, se practica si se dezvolta pe termen lung pentru a garanta dezvoltarea brandului, autoritatea si increderea publicului si a motoarelor de cautare. Site-urile si platformele mari nu reusesc peste noapte si nici concurentii tai nu vor reusi. Cel mai important lucru este sa optezi pentru servicii link building si sa incepi strategia, sa o ajustezi putin cate putin si sa te tii de ea o perioada lunga de timp.